Pozvánka na odborný webinář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy

5.4.2022

Datum konání: 21. dubna 2022
Forma konání: prostřednictvím MS TEAMS
Vložné: 1500,- Kč (včetně DPH)
Začátek semináře: 9:00 hodin
NA WEBINÁŘ JE NUTNÉ SE ZAREGISTROVAT!
Přihlašování účastníků začíná v 8:30 hod., předpokládaný konec 15:00 hod.
Účastníci obdrží osvědčení o absolvování semináře. Pokyny k registraci a k platbě naleznete na konci pozvánky.

Dovolujeme si Vás pozvat na webinář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.
Cílem je souhrnně seznámit provozovatele potravinářských podniků s vybranou problematikou legislativy v oblasti životního prostředí. Účastníci získají přehled mj. i o současných právních předpisech a legislativních požadavcích a v neposlední řadě o aktuálních novinkách z této oblasti ve vztahu k provozu potravinářského podniku.
V dopolední části se zaměříme na ohlašovací povinnosti vyplývající z legislativy na ochranu životního prostředí pro potravinářský průmysl a okrajově na agendu ochrany ovzduší, ochrany vod.  Příspěvek bude zahrnovat problematiku Integrované prevence a o omezování znečištění (IPPC) – kategorie pro potravinářské provozy.
Účastníci se seznámí také se základním právním předpisem určujícím  pravidla pro materiály a předměty přicházející do styku s potravinami.
Poskytnuty budou informace k novelizacím a dodatkům souvztažného evropského nařízení.
Pozornost bude věnována i obalovým materiálům, ekologickému balení materiálů a designu obalů. Obaly jsou velmi různorodé a dosahují vysoké kvalitativní a estetické úrovně. Vzhledem k tomu, že hrají významnou roli při výběru zákazníka v obchodě, často se stává, že bývají z důvodu své atraktivnosti předimenzovány. Velmi často přicházejí výrobci potravin i obalů s novými iniciativami zaměřenými na snižování obalových materiálů a jejich vliv na životní prostředí. Podíváme se tedy i na udržitelnost obalů.
Přednášek se zhostí odborníci z řad státní správy, univerzit a dalších institucí.

PROGRAM odborného webináře:
8:30 - 9:00 Registrace účastníků
9:00 - 9:40 ÚVOD DO PROBLEMATIKY A ZÁKLADNÍ PŘEHLED LEGISLATIVY NA OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Mgr. Libor Štajer, KMVS, advokátní kancelář, s.r.o.
9:40 - 10:10 OHLAŠOVACÍ POVINNOSTI V OBLASTI OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SE ZAMĚŘENÍM NA POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL, Ing. Danica Smejkalová, Česká informační agentura životního prostředí
10:10 - 11:00 EKOMODULACE A OBALOVÁ LEGISLATIVA, POŽADAVKY VYPLÝVAJÍCÍ Z OBALOVÉ LEGISLATIVY - Ing. Zbyněk Kozel, EKO-KOM a.s.
11:00 - 11:30 NOVINKY Z OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A PŘEDPOKLÁDANÉ ZMĚNY - Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D., Ministerstvo životního prostředí ČR
11:30 - 12:15 Přestávka/oběd
12:15 - 13:05 CIRKULÁRNÍ EKONOMIKA A UDRŽITELNOST OBALŮ V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU - Vojtěch Vosecký, MSc., Společník Circle Economy, vedoucí pracovní skupiny pro cirkulární ekonomiku na MHMP
13:05 - 13:55 EKOLOGICKÉ OBALY A DESIGN BALENÍ POTRAVIN Ing. Lukáš Vápenka - VŠCHT v Praze, Ústav konzervace potravin
13:55 - 14:45 ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST MATERIÁLŮ A VÝROBKŮ URČENÝCH PRO STYK S POTRAVINAMI - Ing. Jitka Sosnovcová, SZÚ Praha
14:45 - 15:00 DISKUSE / ZÁVĚR SEMINÁŘE


Pozn.: Změna programu vyhrazena

Pozvánka s programem, přihláškou a pokyny ke stažení

Zdroj: Potravinářská komora ČR
Autor: Redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Na krajském úřadu zavládne sváteční atmosféra. Blíží se Adventní farmářský trh

28.11.2024

Vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje zaplní 4. prosince od 9 do 15 hodin regionální výrobci. Pro zájemce připravili pochutiny, které mohou posloužit jako vánoční dárek. Většina producentů, kteří se akce zúčastní, jsou oceněni prestižními značkami Regionální potravina Libereckého kraje a Výrobek roku Libereckého kraje.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

27.11.
Počasí na den 27.11.
0°C / 5°C

28.11.
Počasí na den 28.11.
3°C / 6°C

29.11.
Počasí na den 29.11.
2°C / 6°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A