Regionální potravina Liberecký kraj – výzva k podávání přihlášek
11.5.2021
Ministerstvo zemědělství již dvanáctým rokem realizuje projekt Regionální potravina, který seznamuje spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky.
Regionální agrární rada Libereckého kraje tímto vyhlašuje:
Příjem přihlášek do soutěže "Regionální potravina"
v Libereckém kraji, který probíhá do 25. 5. 2021
Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské výrobky nebo zemědělské produkty od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba, která je provozovatelem potravinářského podniku a je považována za výrobce na území Libereckého kraje.
Zemědělský produkt nebo potravinářský výrobek, který je přihlašován do soutěže o udělení značky „Regionální potravina“, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, (v tomto případě Liberecký kraj) případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní surovina musí být ze 100% tuzemského původu. U ostatních surovin se dle části B uvede procentické zastoupení, včetně uvedení původu.
Výrobky lze přihlásit do těchto kategorií:
- Masné výrobky tepelně opracované (uzené maso, šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunka, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobása, uzené koleno, paštika apod.).
- Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy (fermentované a tepelně opracované výrobky – poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobása, sušená šunka apod.).
- Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
- Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
- Pekařské výrobky včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
- Cukrářské výrobky včetně cukrovinek.
- Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné; např. piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
- Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce a zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.).
- Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).
Do každé kategorie je možné přihlásit maximálně 5 výrobků od stejného výrobce.
Pro přihlášení do soutěže je nutné vyplnit a v termínu odeslat:
- Při přihlášení více výrobků v rámci jedné kategorie je možné přiložit originál Části A, Části C a Části D pouze jednou, Část B ke každému výrobku.
- Žadatel je povinen současně s přihláškou předložit fotodokumentaci výrobku a používaný obal určený pro spotřebitele nebo jeho návrh, z něhož jsou patrné všechny údaje uvedené na tomto obalu v souladu s platnou legislativou, jde-li o formu balené potraviny.
- Kopii výpisu z Obchodního rejstříku, Živnostenského rejstříku nebo výpis z Evidence zemědělského podnikatele, ne starší 3 měsíců. Přílohu je možné doložit výpisem pořízeným způsobem umožňující dálkový přístup.
Věnujte pozornost aktuálně platné Metodice pro udělování značky Regionální potravina vč. příloh A, B, C, D. Veškeré dokumenty jsou k dispozici na stránkách www.regionalnipotravina.cz nebo www.apic.cz pod odkazem Regionální potravina Liberecký kraj 2021. Osobně si je můžete vyzvednout na adrese Regionální agrární rady Libereckého kraje.
Dokumentace poskytnutá k žádostem o udělení značky „Regionální potravina“ se vrací pouze na písemné vyžádání, které k ní bude přiloženo.
Osobně nebo doporučeně poštou na adrese: Regionální agrární rada Libereckého kraje, U Nisy 745/6a, 460 07 Liberec III –Jeřáb, případně prostřednictvím datové schránky: wnvaffu
Přihlašování do soutěže pro jednotlivé výrobky probíhá do 25. 5. 2021. Každá přihláška musí být podepsána vlastnoručně nebo elektronickým podpisem dle typu zaslání nejpozději ke dni ukončení příjmu přihlášek. K zamezení vyřazování výrobků z administrativních důvodů je pracoviště Regionální agrární rady Libereckého kraje plně k dispozici.
Kontakt: tel: 774 440 567, email: info@apic.cz
Na spolupráci s Vámi se těší Regionální agrární rada Libereckého kraje
Soubory ke stažení
- Přihláška do soutěže A, B, C, D, formát PDF (1014.5 kB)
- Přihláška do soutěže A, B, C, D formát Microsoft Word (23.2 kB)
- Náborový dopis (247.8 kB)
- Metodiky RP (1.2 MB)
- Důležité termíny 2020 (659.3 kB)
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
Počasí
20.11.
-2°C / 4°C
21.11.
-4°C / 1°C
22.11.
-5°C / 1°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A