Část potřebných ochranných pomůcek pro potravináře Libereckého kraje pomáhá řešit Potravinářská komora ČR a její prezidentka Dana Večeřová
27.3.2020
Od minulého týdne se potravináři v Libereckém kraji potýkají s problémem, který se netýká pouze tohoto odvětví. Nedostatek dezinfekce, rukavic, roušek a respirátorů provozovatelům potravinářských podniků působilo bezesné noci.
Regionální agrární rada reagovala na výzvu AK ČR a zajistila prostřednictvím portálu APIC přenos dotazníků pro zjišťování potřeby u všech podniků. Část alespoň základního (roušek) si celá řada podniků zajišťovala samovýrobou a nebo je získávala od dobrovolníků, kteří se pustili do jejich šití.
Významnou pomoc nabídla Dana Večeřová, prezidentka Potravinářské komory ČR. V úterý 24.3. jsme telefonicky u dostupných potravinářů na které máme kontakt v našem kraji zjistili jejich potřeby. Musíme souhlasit s názorem, že potravináři jsou ve skupině první linie a je nutné se o tyto starat přednostně. Dnešní zpráva paní prezidentky hovoří o prvním převzetí ústenek a části dezinfekce v úterý 31.3. Potravinářské komoře a její prezidentce za pomoc děkujeme.
Tajemník Agrární komory ČR Ing. Jan Doležal podle dnešních informací jedná s výrobcem o možnosti dodávek pro zemědělce a pomáhá našemu kraji při získávání dezinfekčních prostředků.
O další situaci v zajišťování ochranných prostředků vás budeme informovat.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A