Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva RASSF
31.1.2006
místo). V roce 2004 prošlo v ČR systémem 5562 oznámení, zaměřených z 73 % na kategorii informace. Z věcného hlediska je jednalo o rizika spojená s oříšky kontaminovanými aflatoxiny, nepovolených barviv pro potraviny, zejména v koření, rybích produktů, masných výrobků. Krmiv se týkalo jen 2,5 % celkového počtu oznámení. Systém patří bezpochyby k velmi účinných nástrojům ochrany spotřebitelů před zdravotními riziky.
Buchtová, J.: Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF. Výživa a potraviny, 61, 2006, č. 1, s. 25 - 26
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A