Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 6. 1. 2006
10.1.2006
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) doporučuje spotřebitelům, aby si zkontrolovali zásoby potravin, které jim v domácnostech zbyly po vánočních a novoročních svátcích.
Především je potřeba věnovat pozornost době použitelnosti na obalech tzv. rizikových potravin, které mají omezenou dobu spotřeby. Patří mezi ně především masné, drůbeží a rybí výrobky, majonézové saláty, některé omáčky a zákusky obsahující krémy. Pokud datum, uvedené na obalu za slovy „Spotřebujte do…“ už uplynulo, je potřeba takové potraviny bez milosti vyhodit, protože prošlé potraviny nemají co dělat nejen na pultech obchodů, ale nepatří ani doma do lednic nebo spíží.
Více informací: TZ_likvidace_po_vanocich.pdf [pdf ; 115413 bytů]
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem