Evropské výzkumné projekty zaměřené na ekologické potraviny a zemědělství
9.1.2006
Jde o integrovaný projekt, který byl spuštěn v průběhu 6. rámcového programu výzkumu podporovaného Evropskou komisí. Cílem projektu je zvýšit kvalitu a bezpečnost potravin a snížit náklady na produkci ekologických potravin a potravin s “nízkými vstupy”. Projekt byl zahájen v březnu 2004 a na jeho řešení se podílí 31 evropských partnerů zabývajících se různými vědními disciplínami.
Koordinace evropského transnárodního výzkumu zaměřeného na ekologické potraviny a zemědělství. Projekt byl iniciován jako součást “European ERA-NET Scheme”. Dosud je do projektu zapojeno 11 zemí.
Cílem projektu je poskytovat doporučení pro vytváření legislativy EU zaměřené na ekologické zemědělství.
* EISfOM
Evropský informační systém o trzích s ekologickou produkcí (organic markets).
* SAFO
Trvalé zdraví zvířat a bezpečnost potravin při ekologickém způsobu hospodaření.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem