Revize směrnic pro přípravu a skladování dětské mléčné výživy
13.12.2005
FSA doporučuje zdravotníkům, aby aktualizovali rady, týkající se dětské mléčné výživy, které poskytují rodičům. Doporučení lékařů by měla upozorňovat na důležitost sledování návodů na přípravu dětské mléčné výživy uváděných výrobcem, aby se snížilo riziko onemocnění způsobované mikroorganismy jako je Salmonella a Enterobacter sakazakii. Podle FSA by měla doporučení zahrnovat následující fakta: *nápoj ze sušeného mléka pro děti by se měl připravovat z převařené vody o teplotě vyšší než 70 °C, která by se neměla nechat chladnout déle než půl hodiny
*pro každé krmení dítěte by se mělo připravovat mléko čerstvé
*nezkonzumované mléko by se mělo zlikvidovat. Více informací na adrese
*pro každé krmení dítěte by se mělo připravovat mléko čerstvé
*nezkonzumované mléko by se mělo zlikvidovat. Více informací na adrese
Zdroj: AgroNavigator
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem