Revize směrnic pro přípravu a skladování dětské mléčné výživy

13.12.2005

FSA doporučuje zdravotníkům, aby aktualizovali rady, týkající se dětské mléčné výživy, které poskytují rodičům. Doporučení lékařů by měla upozorňovat na důležitost sledování návodů na přípravu dětské mléčné výživy uváděných výrobcem, aby se snížilo riziko onemocnění způsobované mikroorganismy jako je Salmonella a Enterobacter sakazakii. Podle FSA by měla doporučení zahrnovat následující fakta: *nápoj ze sušeného mléka pro děti by se měl připravovat z převařené vody o   teplotě vyšší než 70 °C, která by se neměla nechat chladnout déle než půl hodiny
*pro každé krmení dítěte by se mělo připravovat mléko čerstvé
*nezkonzumované mléko by se mělo zlikvidovat. Více informací na adrese

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1&sectionname=Food+Safety+and+Quality (30.11.05) 

 

Zdroj: AgroNavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.12.
Počasí na den 21.12.
0°C / 3°C

22.12.
Počasí na den 22.12.
0°C / 5°C

23.12.
Počasí na den 23.12.
-2°C / 3°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A