Hygienická kontrola ve výrobně kebabu v obci Dolní Suchá
1.2.2017
V měsíci lednu inspektoři Státní veterinární správy v Libereckém kraji provedli ve spolupráci s celní správou veterinární hygienickou kontrolu ve výrobně kebabu v obci Dolní Suchá. Při kontrole byla zjištěna nevyhovující úroveň hygieny při výrobě, dále 2 tuny hovězího a 3 tuny drůbežího masa původem z Polska, které nebyly oznámeny veterinární správě nejméně 24 hodin před příchodem do provozovny.
Dále bylo zjištěno 1 300 kg neoznačené výrobní suroviny, u které se nepodařilo prokázat původ, a proto byla na náklady kontrolované osoby zlikvidována asanačním podnikem. Na základě uvedených zjištění byla v provozovně pozastavena výroba a uvádění výrobků do oběhu a to do doby, než bude prokázáno, že jsou dodržovány podmínky a požadavky veterinárního zákona a předpisů Evropské unie na výrobu živočišných produktů a jejich uvádění do oběhu. Případ bude řešen ve správním řízení.
Zdroj: SVS
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A