Oceněné výrobky roku 2015 v Libereckém kraji jsou již známy
13.5.2015
(Liberec 13. května 2015) Celkem 6 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 53 produktů od 24 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky tepelně opracované.
Výrobky hodnotila 7členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Velmi potěšitelný je zvýšený zájem výrobců, kterých se v letošním ročníku přihlásilo větší množství. Vysoce hodnotím úroveň výrobků, které byly posuzovány v kategoriích pekařských výrobků či mléčných výrobků. Žadatelé se velmi dobře vypořádali s pravidly pro označování výrobků a čím dál častěji používají názvy spojené s regionem", uvedl předseda hodnotitelské komise Ing. Jindřich Fialka, ředitel Odboru potravinářského Ministerstva zemědělství ČR.
K udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise 6 výrobků z následujících kategorií:
| Kategorie: | Oceněný výrobek a výrobce: |
1. | Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas | Ruprechtická bylinková klobása MASO RYDVAL s.r.o. |
2. | Masné výrobky trvanlivé | neuděleno |
3. | Sýry včetně tvarohu | Tvaroh česnek pažitka Jiří Vrkoslav |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Jeřmanický smetanový zákys ZEMĚDĚLSKÁ FARMA K.E.K. s.r.o. |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Mikulův pecen Mikula Turnov, s.r.o. |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | neuděleno |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | Vratislavický ALE Pivovar Vratislavice |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | BIO sterilovaný patizon Jan Verich |
9. | Ostatní | neuděleno |
Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Vladimíra Pachlová - Regionální agrární rada Libereckého kraje
Mobil: 420 774 440 567
Email: info@apic.cz
Soubory ke stažení
- Tisková zpráva (180 kB)
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
Počasí
21.11.
-4°C / 1°C
22.11.
-5°C / 1°C
23.11.
-3°C / 2°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A