Výzva k podávání přihlášek do soutěže o značku Regionální potravina
13.4.2015
Ministerstvo zemědělství již šestým rokem realizuje projekt Regionální potravina, který seznamuje spotřebitele s regionálními potravinami z jednotlivých krajů České republiky. Součástí této kampaně je značka „Regionální potravina“.
- Vyhlašovatelem soutěže pro Liberecký kraj je Regionální agrární rada Libereckého kraje, která tímto vyhlašuje
Přijem přihlášek do soutěže v Libereckém kraji, který probíhá
od 13.4. do 30. 4. 2015 -15,00 hodin
- Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské nebo zemědělské výrobky od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje.
- Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky „Regionální potravina“, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní surovina musí být ze 100% tuzemského původu. U ostatních surovin se dle části B uvede procentické zastoupení, včetně uvedení původu.
Pro přihlášení do soutěže je nutné vyplnit a odeslat:
- Přihlášku - části A-D.
- V případě přihlašování více výrobků od jednoho výrobce stačí odevzdat část A přihlášku a čestná prohlášení -část D pouze jednou. Technickou dokumentaci část "B"a "C" je nutné vyplnit ke každému výrobku zvlášť.
- Současně se žádostí předložit fotodokumentaci výrobku a používaný obal určený pro spotřebitele nebo jeho návrh, z něhož jsou patrné všechny údaje uvedené na tomto obalu v souladu s platnou legislativou, jde-li o formu balené potraviny.
- Kopii výpisu z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku, nebo výpisu z evidence zemědělského podnikatele ne starší 3 měsíců. Tyto dokumenty je možné doložit výpisem pořízeným způsobem umožňující dálkový přístup, na kterém žadatel potvrdí odpovídajícím způsobem správnost uvedených údajů.
Věnujte pozornost Metodice a Regionálním podmínkám pro Liberecký kraj, které včetně přihlášky a povinných příloh (části A-D) naleznete v příloze této zprávy, na stránkách www.apic.cz pod odkazem Regionální potravina Liberecký kraj 2015. Osobně si je můžete vyzvednout na adrese Regionální agrární rady Libereckého kraje
Za účast v soutěži se neplatí žádný poplatek. Přihlašovatel bude písemně vyzván k dodání vzorku přihlášeného výrobku pro hodnotící komisi. Hodnocení přihlášených výrobků proběhne 13. května 2015 v sídle Regionální agrární rady LK.
Přihlášku do soutěže pro jednotlivé výrobky adresuje přihlašovatel na adresu: Regionální agrární rada Libereckého kraje, U Nisy 745/6a, 460 02 Liberec 3, případně elektronicky na mail: info@apic.cz
V případě elektronického podání „Žádosti“ mailem, je žadatel povinen předat originál „Žádosti“ podepsaný nejpozději v den předání přihlášených výrobků pro účely hodnocení komisí, tj. do 13.5.2015
Bližší informace poskytne:
Vladimíra Pachlová tel: 485 108 040;
e mail: info@apic.cz
Přilohy: Metodika (obecné a specifické podmínky pro udělení značky)
Regionální podmínky pro Liberecký kraj
Přihláška části A-D
Soubory ke stažení
- Regionální podmínky Liberecký kraj 2015 (133.7 kB)
- Přihláška a přílohy pro 2015 (24.9 kB)
- Metodika_2015 (437.5 kB)
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
Počasí
21.11.
-4°C / 1°C
22.11.
-5°C / 1°C
23.11.
-3°C / 2°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A