Systémy HACCP v oblasti výroby krmiv

5.2.2015

Principy analýzy rizik a kritických kontrolních bodů (dále jen „HACCP"), které jsou obsaženy v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 183/2005, by měly napomoci provozovatelům krmivářských podniků dosahovat vyšší úrovně bezpečnosti krmiv. Postupy založené na principech HACCP umožňují provozovatelům krmivářských provozů identifikovat a následně trvale kontrolovat závažná nebezpečí ve výrobním procesu, a to určením bodů výrobního procesu, které mohou být kritické z pohledu bezpečnosti krmiv a přijetím účinných kontrolních opatření v těchto bodech.

Obdobný materiál vyšel v časopise Krmivářství - Ročník XVII - Číslo 2/2013



Zdroj:  Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

20.11.
Počasí na den 20.11.
-2°C / 4°C

21.11.
Počasí na den 21.11.
-4°C / 1°C

22.11.
Počasí na den 22.11.
-5°C / 1°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A