Systémy HACCP v oblasti výroby krmiv

5.2.2015

Principy analýzy rizik a kritických kontrolních bodů (dále jen „HACCP"), které jsou obsaženy v nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 183/2005, by měly napomoci provozovatelům krmivářských podniků dosahovat vyšší úrovně bezpečnosti krmiv. Postupy založené na principech HACCP umožňují provozovatelům krmivářských provozů identifikovat a následně trvale kontrolovat závažná nebezpečí ve výrobním procesu, a to určením bodů výrobního procesu, které mohou být kritické z pohledu bezpečnosti krmiv a přijetím účinných kontrolních opatření v těchto bodech.

Obdobný materiál vyšel v časopise Krmivářství - Ročník XVII - Číslo 2/2013



Zdroj:  Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.01.
Počasí na den 21.01.
-4°C / 2°C

22.01.
Počasí na den 22.01.
-2°C / 3°C

23.01.
Počasí na den 23.01.
1°C / 4°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A