Elektronická příručka PK ČR k nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
23.1.2015
Potravinářská komora Čr vyladal aktualizovanou verzi "otázek a odpovědí" k nařízení (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům (pracovně nazývané "modrá brožurka"). V příručce jsou zohledněna dosavadní stanoviska SZPI a MZe k otázkám aplikace nařízení. Nově přidané otázky a odpovědi jsou označeny červenou bublinou s písmenem "N". Nově je do brožurky doplněna problematika doplňků stravy, tvrzení a obohacování potravin. Bohužel, na nové otázky a odpovědi Evropské komise se stále čeká, ale jakmile budou k dispozici, stanou se součástí i této brožurky.
Zdroj: Potravinářská komora ČR
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Slintavka a kulhavka - aktuální informace
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
Počasí
11.04.
5°C / 13°C
12.04.
5°C / 14°C
13.04.
6°C / 17°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A