Strategie bezpečnosti potravin a výživy na období let 2014 až 2020
30.7.2014
Představujeme Vám novou Strategii bezpečnosti potravin a výživy na období let 2014 – 2020. Jde o klíčový dokument České republiky, navazující na předcházející strategické dokumenty z let 2001, 2004, 2007 a 2010. Publikace vznikla v úzké součinnosti mezi ministerstvy zemědělství a zdravotnictví za přispění dalších subjektů, které se v České republice na zajištění systému bezpečnosti potravin podílejí. Dokument definuje klíčové oblasti rozvoje v letech 2014 – 2020 a stanovuje střednědobé úkoly pro subjekty, činné v oblastech bezpečnosti potravin a výživy. Obsah publikace: 1) Cíle 2) Zajištění bezpečnosti potravin a problematika výživy 3) Východiska pro stanovení priorit pro další období 4) Priority pro období 2014 – 2020 Publikace vychází ve spojené dvojjazyčné, česko-anglické verzi, zájemci si ji mohou v omezeném množství objednat na e-mailové adrese olaf.deutsch@mze.cz Strategie bezpečnosti potravin a výživy na období let 2014 – 2020
Dlouhodobým cílem Strategie bezpečnosti potravin a výživy je posílení ochrany a podpory zdraví a oprávněných zájmů spotřebitelů. Souvisejícím cílem je posílení důvěry veřejnosti v systém zajištění bezpečných potravin, v jejich kvalitu a výživovou hodnotu.
Usnesení vlády České republiky ke Strategii bezpečnosti potravin a výživy na období let 2014 až 2020.
• Cíle ČR v oblasti bezpečnosti potravin a výživy
• Cíl dokumentu
• Vědecky podložené hodnocení zdravotních rizik
• Řízení rizik
• Komunikace a vzdělávání
• Spolupráce s Evropským úřadem pro bezpečnost potravin
• Výživa
• Pozitivní trendy
• Negativní trendy
• Legislativa
• Priority v oblasti bezpečnosti potravin
• Priority v oblasti výživy
Food Safety and Nutrition Strategy for 2014 – 2020
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem