SAMIR kysané zelí

19.7.2013

Vítězná kategorieOvoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
VýrobceSAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.
RegionLiberecký kraj
Rok vyhlášení2013

Bílé hlávkové zelí je vypěstované v Bohušovicích nad Ohří a zpracováno v Brništi u České Lípy. Kysané zelí je vyráběno tradiční metodou nakládání za použití soli a kmínu, při kterém proběhne důležité mléčnékvašení. Tím se docílí zachování nutričně cenných látek, především vitamínu C a je docíleno charakteristické kyselé chuti.

Výrobce

Společnost SAMIR KYSANÉ ZELÍ s. r. o. byla založena v roce 2000 a dala si za cíl vyrábět kysané zelí, které bude svojí chutí co nejvíce podobné domácí výrobě a zároveň se bude zpracovávat výhradně z českých surovin. Hlávkové zelí se pěstuje v Bohušovicích nad Ohří v systému Integrované produkce zeleniny (IPZ), což je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám a minimalizuje nežádoucí vstupy agrochemikálií s nežádoucími vedlejšími účinky.

Kontakt

SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.
Adresa WWW: www.kysanezeli.cz
E-mailová adresa: samir@kysanezeli.cz
Telefon: 487 850 107
Provozovna Brniště
Autor: Vladimíra Pachlová

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A