SAMIR kysané zelí
19.7.2013
Vítězná kategorie | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
---|---|
Výrobce | SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o. |
Region | Liberecký kraj |
Rok vyhlášení | 2013 |
Bílé hlávkové zelí je vypěstované v Bohušovicích nad Ohří a zpracováno v Brništi u České Lípy. Kysané zelí je vyráběno tradiční metodou nakládání za použití soli a kmínu, při kterém proběhne důležité mléčnékvašení. Tím se docílí zachování nutričně cenných látek, především vitamínu C a je docíleno charakteristické kyselé chuti.
Výrobce
Společnost SAMIR KYSANÉ ZELÍ s. r. o. byla založena v roce 2000 a dala si za cíl vyrábět kysané zelí, které bude svojí chutí co nejvíce podobné domácí výrobě a zároveň se bude zpracovávat výhradně z českých surovin. Hlávkové zelí se pěstuje v Bohušovicích nad Ohří v systému Integrované produkce zeleniny (IPZ), což je produkce zeleniny vysoké kvality, která dává přednost ekologicky přijatelným metodám a minimalizuje nežádoucí vstupy agrochemikálií s nežádoucími vedlejšími účinky.
Kontakt
SAMIR KYSANÉ ZELÍ s.r.o.Adresa WWW: www.kysanezeli.cz
E-mailová adresa: samir@kysanezeli.cz
Telefon: 487 850 107
Provozovna Brniště
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
Počasí
20.11.
-2°C / 4°C
21.11.
-4°C / 1°C
22.11.
-5°C / 1°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A