Termín bezpečnost potravin je diskutabilní
23.8.2005
Naskýtá se otázka, zda není správnější používat místo „bezpečnost potravin“ pojem „zdravotní nezávadnost potravin“? Je jisté, že i zdravotně nezávadné potraviny požité v nadměrném množství mohou být pro člověka nebezpečné.
Na druhé straně mohou i potraviny živočišného původu nabízené k prodeji, které prošly veterinárním dozorem a jsou v souladu s veterinární a příbuznou legislativou, způsobit problémy. Hlavním důvodem je jejich špatné uložení, špatné skladování, kdy dojde ke zkažení.
SVS ČR, 18.8.05
Na druhé straně mohou i potraviny živočišného původu nabízené k prodeji, které prošly veterinárním dozorem a jsou v souladu s veterinární a příbuznou legislativou, způsobit problémy. Hlavním důvodem je jejich špatné uložení, špatné skladování, kdy dojde ke zkažení.
SVS ČR, 18.8.05
Zdroj: AgroNavigator
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A