Švýcarsko přistoupilo na uznávání produktů z EU

13.10.2010

Potravinářské výrobky uváděné na trh v některé z členských zemí EU v souladu s jejími předpisy mají být schváleny i pro švýcarský trh.

Po dvou měsících od chvíle, kdy byl ve Švýcarsku akceptován princip „Cassis-de-Dijon“ bylo k uvádění na švýcarský trh Spolkovým ministerstvem zdravotnictví (BAG) schváleno šest potravinářských výrobků (např. šunka z Rakouska, ovocný sirup z Francie či limonáda s obsahem taurinu z Itálie). Zatím čekalo na rozhodnutí BAG 40 žádostí o vývoz do Švýcarska. Jedná se o princip, na jehož základě výrobky, které jsou uváděné na trh v některé z členských zemí EU, a které jsou v souladu s předpisy příslušné země, mají být schváleny i pro švýcarský trh. Je to jeden z rozhodujících kroků při odstraňování technických překážek vzájemného obchodu.

Schválení platí nejen pro konkrétní výrobek, ale např. i pro další sirupy, které jsou v souladu s francouzskými předpisy.


Lebensmittel-Technologie, 43, 2010, č. 9, s. 6

Zdroj: Agronavigator
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A