Švýcarsko přistoupilo na uznávání produktů z EU
13.10.2010
Po dvou měsících od chvíle, kdy byl ve Švýcarsku akceptován princip „Cassis-de-Dijon“ bylo k uvádění na švýcarský trh Spolkovým ministerstvem zdravotnictví (BAG) schváleno šest potravinářských výrobků (např. šunka z Rakouska, ovocný sirup z Francie či limonáda s obsahem taurinu z Itálie). Zatím čekalo na rozhodnutí BAG 40 žádostí o vývoz do Švýcarska. Jedná se o princip, na jehož základě výrobky, které jsou uváděné na trh v některé z členských zemí EU, a které jsou v souladu s předpisy příslušné země, mají být schváleny i pro švýcarský trh. Je to jeden z rozhodujících kroků při odstraňování technických překážek vzájemného obchodu.
Schválení platí nejen pro konkrétní výrobek, ale např. i pro další sirupy, které jsou v souladu s francouzskými předpisy.
Lebensmittel-Technologie, 43, 2010, č. 9, s. 6
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A