Správná fakta o čerstvém mléce

25.6.2010

Není snad potravina či nápoj, kolem kterého by bylo tolik rozruchu, kolovalo o něm tolik mýtů a nepravd jako o mléku. Čerstvé mléko lidé konzumovali od té doby, kdy první pastevci založili svá stáda.  
Jde o základní, unikátní a jen těžko nahraditelnou potravinu. Obsahuje jedinečnou směs zdraví prospěšných látek. Musíme však vědět, jak s čerstvým lékem zacházet.

Mléko obsahuje průměrně 87,5 % vody a 12,5 % sušiny. Sušinu tvoří mléčný tuk 3,9 %, bílkoviny 3,4 %, mléčný cukr (laktóza) 4,7 % a 0,7 % připadá na další anorganické i organické látky. 
pokračování velmi zajímavého článku si můžete přečíst na  
http://klinikazdravi.cz/novinky/technologie/spravna-fakta-o-cerstvem-mlece/
Zdroj: www.klinikazdravi.cz
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A