Srovnání organicky a běžně pěstované pšenice
9.8.2005
Hodnota organicky a běžně pěstovaných obilovin a jejich vliv na zdraví lidí a zvířat se stále diskutuje. Řada studií uvádí, že lidé věří, že organicky vyrobené potraviny jsou zdravější než běžně vyrobené potraviny. Jiné studie, týkající se pesticidů a těžkých kovů, neuvádějí zřetelné rozdíly mezi produkty z různých pěstebních systémů. Speciálním problémem zůstává obsah mykotoxinů u organicky pěstovaných obilovin. Podle dostupných údajů je kontaminace mykotoxiny vyšší u organicky pěstovaných obilovin než u běžně pěstovaných obilovin.
Arch. Anim. Nutr., 59, 2005, č. 3, s. 155-163
Arch. Anim. Nutr., 59, 2005, č. 3, s. 155-163
Zdroj: AgroNavigator
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem