Nanotechnologie v potravinářském sektoru

28.1.2010


Výbor pro vědu a technologii Sněmovny lordů ve Velké Británii zahájil 3.2.2009 šetření týkající se využití nanotechnologií a nanomateriálů v potravinářském průmyslu. Za tímto účelem byl zřízen podvýbor, který se zaměřil na následující oblasti:

– potravinářské výrobky,
– aditiva a doplňky (suplementy),
– potravinářské obaly,
– potravinářské výroby,
– živočišná krmiva,
– pesticidy a hnojiva,
– výrobky přicházející do kontaktu s potravinami (např. zásobníky potravin, kuchyňské náčiní).
 
Výbor rozeslal příslušným subjektům ve Velké Británii a v jiných zemích řadu otázek, na které čekal odpověď do 13.3.2009. Na základě získaných odpovědí byla vypracována zpráva, která byla dne 8.1.2010 uveřejněna pod názvem “Nanotechnologie a potraviny” (viz přílohy).
 
Příloha 1: Nanotechnologies and Food. Volume I (pdf, 596 kB, 112 stran)
Příloha 2:
Nanotechnologies and Food. Volume II (pdf, 2,42 MB, 376 stran)
 

Zdroj: Nanoforum Newsletter č. 50, leden 2010

Zdroj: Agronavigáror,
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

12.01.
Počasí na den 12.01.
-6°C / -1°C

13.01.
Počasí na den 13.01.
-9°C / -1°C

14.01.
Počasí na den 14.01.
-3°C / 1°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A