Nanotechnologie v potravinářském sektoru
28.1.2010

Výbor pro vědu a technologii Sněmovny lordů ve Velké Británii zahájil 3.2.2009 šetření týkající se využití nanotechnologií a nanomateriálů v potravinářském průmyslu. Za tímto účelem byl zřízen podvýbor, který se zaměřil na následující oblasti:
– potravinářské výrobky,
– aditiva a doplňky (suplementy),
– potravinářské obaly,
– potravinářské výroby,
– živočišná krmiva,
– pesticidy a hnojiva,
– výrobky přicházející do kontaktu s potravinami (např. zásobníky potravin, kuchyňské náčiní).
Příloha 2: Nanotechnologies and Food. Volume II (pdf, 2,42 MB, 376 stran)
Zdroj: Nanoforum Newsletter č. 50, leden 2010
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A