Nanotechnologie v potravinářském sektoru
28.1.2010

Výbor pro vědu a technologii Sněmovny lordů ve Velké Británii zahájil 3.2.2009 šetření týkající se využití nanotechnologií a nanomateriálů v potravinářském průmyslu. Za tímto účelem byl zřízen podvýbor, který se zaměřil na následující oblasti:
– potravinářské výrobky,
– aditiva a doplňky (suplementy),
– potravinářské obaly,
– potravinářské výroby,
– živočišná krmiva,
– pesticidy a hnojiva,
– výrobky přicházející do kontaktu s potravinami (např. zásobníky potravin, kuchyňské náčiní).
Příloha 2: Nanotechnologies and Food. Volume II (pdf, 2,42 MB, 376 stran)
Zdroj: Nanoforum Newsletter č. 50, leden 2010
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Slintavka a kulhavka - aktuální informace
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
Počasí
11.04.
5°C / 13°C
12.04.
5°C / 14°C
13.04.
6°C / 17°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A