Kurzy domácího zpracování mléka 2009

6.4.2009

Kurzy jsou určeny pro drobné producenty, současné i budoucí zemědělce a další zájemce.
 
Účastníci kurzu si prakticky vyzkouší:
• výrobu cerstvého sýra,
• výrobu hneteného sýra typu oštepok,
• lisování polotvrdého sýra,
• výrobu tvarohu a jogurtu,
• finální úpravu sýra lakováním a voskováním,
• výrobu pařeného sýra,
• zpracování brynzy,
• nakládání sýra.
 
V rámci kurzu se dále doví o:
• produkci potravin a lokální ekonomice,
• chovu mléčných plemen,
• hygieně zpracování mléka,
• dotacích pro rozvoj zpracování mléka.
 
Aktuální místa konání kurzů, organizační pokyny a jiné užitečné informace jsou k dispozici na stránkách organizátora kurzů: ROSA – jihočeská společnost pro ekologické informace a aktivity.
ROSA nabízí zájemcům také příručku, která je pomocníkem v prvních krocích při domácím zpracování mléka. Příručku si lze objednat zde.
 
Zdroj: ÚZEI: Kalendář akcí – duben 2009
Zdroj: Agronavigáror
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

20.11.
Počasí na den 20.11.
-2°C / 4°C

21.11.
Počasí na den 21.11.
-4°C / 1°C

22.11.
Počasí na den 22.11.
-5°C / 1°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A