Kurzy domácího zpracování mléka 2009
6.4.2009
Kurzy jsou určeny pro drobné producenty, současné i budoucí zemědělce a další zájemce.
Účastníci kurzu si prakticky vyzkouší:
• výrobu cerstvého sýra,
• výrobu hneteného sýra typu oštepok,
• lisování polotvrdého sýra,
• výrobu tvarohu a jogurtu,
• finální úpravu sýra lakováním a voskováním,
• výrobu pařeného sýra,
• zpracování brynzy,
• nakládání sýra.
V rámci kurzu se dále doví o:
• produkci potravin a lokální ekonomice,
• chovu mléčných plemen,
• hygieně zpracování mléka,
• dotacích pro rozvoj zpracování mléka.
Aktuální místa konání kurzů, organizační pokyny a jiné užitečné informace jsou k dispozici na stránkách organizátora kurzů: ROSA – jihočeská společnost pro ekologické informace a aktivity.
ROSA nabízí zájemcům také příručku, která je pomocníkem v prvních krocích při domácím zpracování mléka. Příručku si lze objednat zde.
Zdroj: Agronavigáror
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem