Seznam potravinářských předpisů ES – 2. část
30.3.2009
SEZNAM PŘEDPISŮ
1. část. Horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin
2. část. Komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin
Příloha 17: MASO A MASNÉ VÝROBKY
17.1 Hygiena masa uvnitř Společenství
17.2 Klasifikace a dělení jatečných těl
17.3 Označování masa a masných výrobků
17.4 Pravidla pro podniky ve Společenství
Příloha 18: DRŮBEŽÍ MASO A VEJCE
18.1 Požadavky na drůbeží maso a vejce
18.2 Obchodní normy pro drůbež
18.3 Obchodní normy pro vejce
Příloha 19: RYBY A VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ
19.1 Obecné požadavky
19.2 Laboratoře, inspekce, metody analýzy
19.3 Obchodní normy pro produkty rybolovu a výrobky z nich
19.4 Zvláštní opatření
Příloha 20: MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
20.1 Opatření pro mléko a mléčné výrobky
20.2 Metody analýzy mléka a mléčných výrobků (kromě kaseinů)
20.3 Požadavky na roztíratelné tuky
20.4 Požadavky na kaseiny a kaseináty
21.1 Požadavky na olivový olej
21.2 Kyselina eruková
21.3 Jiné jedlé oleje
Příloha 22: OVOCE, ZELENINA, SUCHÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH
22.1 Obchodní normy pro čerstvé ovoce a zeleninu (vč. třídění, balení a označování)
22.2 Obchodní normy pro suché plody
22.3 Inspekce, certifikace a zvláštní opatření u čerstvého ovoce a zeleniny
22.4 Zpracované ovoce a zelenina (včetně sušeného a šťáv)
Příloha 23: OBILOVINY, LUŠTĚNINY A VÝROBKY Z NICH
23.1 Normy jakosti
23.2 Metody analýzy
Příloha 24: CUKR, MED, KAKAO, ČOKOLÁDOVÉ VÝROBKY
24.1 Cukr
24.2 Med
24. 3 Kakao a čokoládové výrobky
Příloha 25: KÁVOVÉ A KÁVOVINOVÉ EXTRAKTY
Příloha 26: PITNÁ VODA, MINERÁLNÍ VODA
Příloha 27: LIHOVINY –metody měření
Příloha 28: VÍNO A NÁPOJE NA BÁZI VÍNA
28.1 Pravidla pro výrobu vín a uvádění do oběhu (enologické postupy, označování, odchylky při dovozu vín apod.)
28. 2 Pravidla pro aromatizované nápoje a koktejly s obsahem vína
28.3 Provádění kontroly a analytické metody
28.4 Obchodování s třetími zeměmi
29.1 Požadavky na kosmetické výrobky
29.2 Metody analýzy
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem