Vláda vyšla vstříc producentům sýrů

3.2.2009

to je hlavním smyslem nařízení, které v návaznosti na nový předpis Evropské komise schválila vláda na svém zasedání  2.2.2009
Kasein je hlavní protein v kravském mléce. Obvykle tvoří asi 80 procent všech mléčných bílkovin. Řada mléčných výrobků je založena na srážení tohoto proteinu

Dosavadní podmínky pro použití kaseinu byly velmi restriktivní a přinášely v praxi značné problémy při administraci povolení.  Žadatelé museli například zdůvodňovat technologickou nezbytnost kaseinu v jejich výrobních postupech.

„Rozhodnutí vlády o rozšíření možností využití kaseinu přispěje ke zvýšení konkurenceschopnosti producentů sýrů. V době současných potíží v mlékárenském sektoru to považuji za důležitý krok,“ uvedl ministr zemědělství Petr Gandalovič.

 
Nařízení vládypodle jeho slov také snižuje administrativní zátěž producentů sýrů, neboť ruší některé povinnosti podávat informace a prohlášení o použití kaseinu Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu.
Zdroj: MZe
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.11.
Počasí na den 21.11.
-4°C / 1°C

22.11.
Počasí na den 22.11.
-5°C / 1°C

23.11.
Počasí na den 23.11.
-3°C / 2°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A