Pásové pece pro pekaře a cukráře

7.11.2008

V průběžných pecích probíhá sázení, pečení a dopékání na dopravním pásu, který prochází tunelem, kde dochází k přenosu tepla (většinou sáláním, výjimečně konvekcí) produkovaného většinou spalováním topného plynu (méně často topnými oleji nebo elektrickou energií přeměněnou na odporové teplo nebo IČ-zářeníy). Teploty závisejí na regulaci průtoku spalin po celé délce pece. V závislosti na velikosti pečící plochy a příkonu mají pece 1 nebo 2 cyklotermické okruhy spalin. Při pečení chleba se používají dva cyklotermy: přední kratší s větším tepelným příkonem (zapékací), zadní delší dopékací.
Nabízejí se pece se širokou škálou šíří a délek pásu, materiály pásů mohou mít různou akumulaci tepla. Pece jsou jedno- nebo dvoutunelové s různým uspořádáním tunelů (souběžné, protiběžné, vedle sebe, nad sebou). Mohou být instalovány i předpékací agregáty s vyšší teplotou a akumulovaným teplem.
Pekařské pásové pece od J4
Energetická bilance pece (teplo na ohřátí těsta, na vytvoření střídky, na vytvoření kůrky)
Porovnání energetické náročnosti pásových pecí vyráběných v 80. letech a nyní
Zařízení na využití odpadního tepla
Měrné náklady s výrazným vlivem na ekonomiku provozů
Úspory energií v pekárenském průmyslu: Využití odpadního tepla
Karl Heuft GmbH, Bell, SRN – Výroba pecí se stoletou tradicí
Výběr z programu Heuft (Vulkan Thermo-Roll), typy pecí Vulkan, Impact, Euroback, Vato
Systém pro získávání a využití odpadního tepla – termoolejový kotel
Kompletní servis
 
Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A