Při zpracování masa se využívají nová pravidla Evropské unie
6.11.2008
Nová hygienická pravidla Evropské unie by měla být po celém společenství sjednocena a uvedena do praxe, přičemž by jich mělo být využíváno v podstatných záležitostech společného obchodu, které odrážejí platnost národních podmínek pro uvádění masa a masných výrobků do oběhu. Podle skutečných závazných pravidel společného obchodu by se neměly národní podmínky odlišovat od pravidel platných na území celého společenství. Nové registrační řízení zahrnuje přísnější a důsledné cíle s ohledem na dodržování požadavků hygienických právních předpisů. Termínovaná povolení je nutné realizovat minimálně dvakrát za tři měsíce.
Zvláštní pozornost si zaslouží kontrola spolehlivosti jednotlivých potravinářských výrobců. Z toho vyplývá, že se uplatňují také požadavky na povinnosti podle nichž se provádějí minimální hygienická pravidla, proti nimž se nesmí výrobci prohřešit. Proto se přihlíží k získaným výsledkům prováděným vyšetřováním prostřednictvím zavedených úřadů. Se zřetelem na pravidelné uplatňování právních předpisů prostřednictvím výkonných úřadů v Německu, které spočívá v nutném odsouhlasení pravidel, je potřeba diskuse, co se týče registrační povinnosti výrobců masa a masných výrobců, ale i podniků společného stravování.
Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Tento projekt je podporován


Novinky
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
» více
Sledujte TV APIC

Počasí
18.04.

11°C / 18°C
19.04.

9°C / 18°C
20.04.

10°C / 20°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A