Při zpracování masa se využívají nová pravidla Evropské unie

6.11.2008

Nová hygienická pravidla Evropské unie by měla být po celém společenství sjednocena a uvedena do praxe, přičemž by jich mělo být využíváno v podstatných záležitostech společného obchodu, které odrážejí platnost národních podmínek pro uvádění masa a masných výrobků do oběhu. Podle skutečných závazných pravidel společného obchodu by se neměly národní podmínky odlišovat od pravidel platných na území celého společenství. Nové registrační řízení zahrnuje přísnější a důsledné cíle s ohledem na dodržování požadavků hygienických právních předpisů. Termínovaná povolení je nutné realizovat minimálně dvakrát za tři měsíce.
Zvláštní pozornost si zaslouží kontrola spolehlivosti jednotlivých potravinářských výrobců. Z toho vyplývá, že se uplatňují také požadavky na povinnosti podle nichž se provádějí minimální hygienická pravidla, proti nimž se nesmí výrobci prohřešit. Proto se přihlíží k získaným výsledkům prováděným vyšetřováním prostřednictvím zavedených úřadů. Se zřetelem na pravidelné uplatňování právních předpisů prostřednictvím výkonných úřadů v Německu, které spočívá v nutném odsouhlasení pravidel, je potřeba diskuse, co se týče registrační povinnosti výrobců masa a masných výrobců, ale i podniků společného stravování.
Fleischwirtschaft, 2008, 88, č. 9, s. 77-79 ISSN 0015-363X
Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A