Úprava struktur svaloviny masa
30.9.2008
Firmy, které se zabývají zpracováním masa vyhledávají stále nové možnosti proto, jak zajistit potřeby spotřebitelů, aby měly nové, obohacené masné výrobky stále doborou chuť. Kromě toho, je dalším trendem snaha o snížení obohacování podílem nasycených tuků a dalších přídatných látek bohatých na energii a tuky.
Používají se různé látky napomáhající k tvorbě nových receptur. Klíč k dosažení maximálního potenciálu při použití kvalitnějších přídsad a náhrad masa látkami bohatými na bílkoviny, tkví v tom, že se využívá solidních nových technologií s jasným způsobem kombinace při jejich upotřebení. Tento cíl splňuje přípravek Cargill, u něhož dochází k udržení rovnovážného stavu. Byl vytvořen na základě požadavku celosvětového technického znaleckého posudku. Při jeho uplatnění dochází k poskytování praktických možností pro výrobu potravin zprcovatelskými firmami, které se zakládají na porozumění pro speciální potřeby trhů s obohacenými masnými výrobky. Existuje stále více výrobců, kteří jsou v časové tísni a hledají u svých dodavatelů nejen vhodné vstupní suroviny, ale i možnost nabídnout řešení.
Bezprostřední přístup ke kvalitativně hodnotným surovinám širokého spektra přísad a fundovaných technologií přispívá k tomu, aby veškeré tyto faktory přinášely zisk. Dále se nesmí opomenout řešení nových návrhů pro nové výzvy při výrobě nových typů potravin. Na základě velké palety přísad včetně hydrokoloidů (alginátu, xanthanu, pektinu, karagenanu), lecitinu, škrobů, sójové mouky ve funkčních systémech, nabízí řešení přípravkem Cargill speciální řešení změny textury u nejrůznějšího použití od návrhů nových potravin přes jejich vývoj až po jejich výrobu.
Zdroj: Agronavigátor
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem