Prodloužení doby trvanlivosti u masných výrobků
5.8.2008
Použitím mléčnanu a octanu sodného jako přídatných látek do masných výrobků se zlepšují jejich organoleptické vlastnosti, prodlouží se jejich skladovatelnost a sníží se celkové náklady. Největší světový výrobce kyseliny mléčné je nizozemská společnost Purac Biochem. Odborníci z této společnosti sledují možnosti použití solí kyseliny mléčné v různých druzích masných výrobků. Rovněž pracují na vývoji nových slibných přípavků, vytvořených na základě mléčnanů, kde jsou mimo jiné zohledněny požadavky ruského trhu.
MEAT INDUSTRY MAGAZINE, 2008, 85, č. 3 s. 56-58 ISSN 0869-3528
MILKOVSKI Endrju, L., MURMANN Vauter; Uveličenije srokov godnosti mjasnych produktov
Zdroj: Agronavigátor
Regionální potravina

Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko

Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem



