Prodloužení doby trvanlivosti u masných výrobků

5.8.2008

Použitím mléčnanu a octanu sodného jako přídatných látek do masných výrobků se zlepšují jejich organoleptické vlastnosti, prodlouží se jejich skladovatelnost a sníží se celkové náklady. Největší světový výrobce kyseliny mléčné je nizozemská společnost Purac Biochem. Odborníci z této společnosti sledují možnosti použití solí kyseliny mléčné v různých druzích masných výrobků. Rovněž pracují na vývoji nových slibných přípavků, vytvořených na základě mléčnanů, kde jsou mimo jiné zohledněny požadavky ruského trhu.
 
MEAT INDUSTRY MAGAZINE, 2008, 85, č. 3 s. 56-58  ISSN 0869-3528
MILKOVSKI Endrju, L., MURMANN Vauter; Uveličenije srokov godnosti mjasnych produktov
Zdroj: Agronavigátor
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A