Hodnocení zdravotních rizik na úrovni ČR
31.7.2008
Snaha o maximální využití vědecky založeného hodnocení zdravotních rizik na úrovni EU řeší EFSA - Evropský úřad pro potraviny a FVO - Potravinový a veterinární úřad, který publikuje na evropských stránkách: http://ec.europa.eu/food/fvo/index_en.htm
V rámci ČR existuje 5 vědeckých výborů. Podrobné aktuální informace o činnosti jednotlivých vědeckých výborů jsou k dispozici na webových stránkách:
výbor veterinární: http://www.vri.cz/default.asp?page=news/fsafety.asp
výbor výživy zvířat: http://www.vuzv.cz/v_vyzivy.htm
výbor pro potraviny: http://www.chpr.szu.cz/vedvybor/vvp.htm
výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva http://www.scgmff.cz
výbor fytosanitární a životního prostředí: www.phytosanitary.org
Informační centrum bezpečnosti potravin poskytuje informace na stránkách: www.bezpecnostpotravin.cz. Nově byly zprovozněny webové stránky: www.viscojis.cz, které jsou zaměřeny na posilování povědomí mládeže ve věku 13 až 17 let o problematice výživy.
V rámci ČR existuje 5 vědeckých výborů. Podrobné aktuální informace o činnosti jednotlivých vědeckých výborů jsou k dispozici na webových stránkách:
výbor veterinární: http://www.vri.cz/default.asp?page=news/fsafety.asp
výbor výživy zvířat: http://www.vuzv.cz/v_vyzivy.htm
výbor pro potraviny: http://www.chpr.szu.cz/vedvybor/vvp.htm
výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva http://www.scgmff.cz
výbor fytosanitární a životního prostředí: www.phytosanitary.org
Informační centrum bezpečnosti potravin poskytuje informace na stránkách: www.bezpecnostpotravin.cz. Nově byly zprovozněny webové stránky: www.viscojis.cz, které jsou zaměřeny na posilování povědomí mládeže ve věku 13 až 17 let o problematice výživy.
Zdroj: http://www.vetweb.cz
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A