Hodnocení zdravotních rizik na úrovni ČR

31.7.2008

Snaha o maximální využití vědecky založeného hodnocení zdravotních rizik na úrovni EU řeší EFSA - Evropský úřad pro potraviny a FVO - Potravinový a veterinární úřad, který publikuje na evropských stránkách: http://ec.europa.eu/food/fvo/index_en.htm
V rámci ČR existuje 5 vědeckých výborů. Podrobné aktuální informace o činnosti jednotlivých vědeckých výborů jsou k dispozici na webových stránkách:

výbor veterinární: http://www.vri.cz/default.asp?page=news/fsafety.asp
výbor výživy zvířat: http://www.vuzv.cz/v_vyzivy.htm
výbor pro potraviny: http://www.chpr.szu.cz/vedvybor/vvp.htm
výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva http://www.scgmff.cz
výbor fytosanitární a životního prostředí: www.phytosanitary.org

Informační centrum bezpečnosti potravin poskytuje informace na stránkách: www.bezpecnostpotravin.cz. Nově byly zprovozněny webové stránky: www.viscojis.cz, které jsou zaměřeny na posilování povědomí mládeže ve věku 13 až 17 let o problematice výživy.
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

24.11.
Počasí na den 24.11.
1°C / 6°C

25.11.
Počasí na den 25.11.
2°C / 7°C

26.11.
Počasí na den 26.11.
3°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A