Statistika o výrobě masa v ČR
14.7.2008
Vyšší produkci zaznamenali chovatelé i v hovězím mase. Zpracovatelé ho odebrali skoro 3000 tun, meziročně o 5 % více. Výroba roste i u skopového a jehněčího, třetinový pokles nastal v dodávkách koňského masa.
Mezi regiony zaznamenaly nejvyšší růst produkce v Ústeckém kraji, kde letos zemědělci vyrobili o 14,5 % masa víc (4500 tun). Růst výroby pak evidovali už jen v Pardubickém kraji, na Vysočině a v Olomouckém kraji. Dramatický propad produkce masa nastal v Karlovarském kraji, loni tamní farmáři vyrobili 954 tun, letos to bylo podle statistiky však jen 84 tun.
Výroba masa (vyjma drůbežího ) se v Česku za první tři měsíce meziročně snížila o 0,6 % na 103.751 tun. Nižší byla jak produkce hovězího, tak i telecího. Naopak výroba skopového vzrostla o polovinu
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
Počasí
24.11.
1°C / 6°C
25.11.
2°C / 7°C
26.11.
3°C / 7°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A