Úřady pro bezpečnost potravin v členských státech EU
3.4.2008
V roce 2002 byl vytvořen Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA). Současně řada členských států EU vytvořila nové úřady zabývající se problematikou potravin. Odpovědnosti a fungování těchto subjektů se v jednotlivých zemích liší. Jejich přehled je uveden v tabulce.
Tabulka: Úřady pro bezpečnost potravin v členských státech EU
Země
|
Úřad pro bezpečnost potravin
|
Internetová adresa
|
Belgie
|
FAVV/AFSCA
|
|
Česko
|
Státaní zemědělská a potravinářská inspekce
|
|
Dánsko
|
Fødevarestyrelsen
|
|
Estonsko
|
Veterinaar-ja Toiduamet
|
|
Finsko
|
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
|
Regionální potravinaProjekt Ministerstva zemědělství Krajské informační střediskoKrajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem Počasí11.01. 12.01. 13.01.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A © Krajské informační stredisko pro rozvoj zemedelství a venkova Libereckého kraje [https://www.apic.cz/] |