Nové potravinářské předpisy EU - leden 2008
31.1.2008
Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol číslovaných stejně jako v souhrnu „Seznam potravinářských předpisů ES, část 1 a část 2“.
Plné texty uvedených předpisů v češtině najdete na stránkách Úředního věstníku ES.
2. VETERINÁRNÍ OPATŘENÍ, OBECNÁ PRAVIDLA PRO OBCHODOVÁNÍ S PRODUKTY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Nařízení 21/2008/ES, kterým se mění příloha X nařízení 999/2001/ES, pokud jde o seznamy zrychlených testů (BSE)
OJ L 9, 12.01.2008, s.3
Rozhodnutí 2008/61/ES, kterým se mění příloha II rozhodnutí 79/542/EHS, pokud jde o dovoz čerstvého hovězího masa z Brazílie
OJ L 15, 18.01.2008, s.33
Nařízení 61/2008/ES, kterým se mění příloha II nařízení 2377/90/EHS, kterým se stanoví postup Společenství pro stanovení maximálních limitů reziduí veterinárních léčivých přípravků v potravinách živočišného původu, pokud jde o dinoproston
OJ L 22, 25.01.2008, s.6
3. OPATŘENÍ U POTRAVIN ROSTLINNÉHO PŮVODU
Rozhodnutí 2008/20/ES, kterým se v zásadě uznává úplnost dokumentace předložené k podrobnému přezkoumání vzhledem k případnému zařazení ipkonazolu a maltodextrinu do přílohy I směrnice 91/414/EHS
OJ L 1, 04.01.2008, s.5
Rozhodnutí 2008/47/ES, kterým se schvalují předvývozní kontroly prováděné Spojenými státy americkými u podzemnice olejné a výrobků z ní
Zdroj: UZPI
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
© Krajské informační stredisko pro rozvoj zemedelství a venkova Libereckého kraje [https://www.apic.cz/]