Norma ISO/TS 22003: 2007 pro certifikaci systémů managementu bezpečnosti potravin

23.11.2007

Dne 15. 2. 2007 byla vydána technická specifikace ISO/TS 22003: 2007, která je určena pro certifikační organizace provádějící akreditované pro certifikaci systémů managementu bezpečnosti potravin podle normy ISO 22000: 2005.
Jsou v ní např. formulovány požadavky na délku trvání auditu. K základní době auditu (v potravinářství 1,5 dne) se přidává, (pokud má podnik zavedeno více plánů HACCP), půl dne za každý plán, dále čtvrt dne, pokud podnik nemá certifikovaný systém řízení a dalších až 5 dní podle počtu pracovníků podniku.
Norma je schválena k přímému používání v ČR a doplňuje tak normu ČSN 56/0834: 2007 - Systémy managementu bezpečnosti potravin - Požadavky na orgány provádějící audit a certifikaci systémů managementu bezpečnosti potravin.

Příloha: Přehled certifikačních organizací působících v ČR
Kvalita potravin, 7, 2007, č. 2, s. 29

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Slintavka a kulhavka - aktuální informace

26.3.2025

Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

10.04.
Počasí na den 10.04.
4°C / 11°C

11.04.
Počasí na den 11.04.
5°C / 13°C

12.04.
Počasí na den 12.04.
5°C / 14°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A