Rezistentní maltodextrin společnosti ADM
4.9.2007
Společnost ADM přichází na trh s novým výrobkem–multifunkčním rezistentním maltodextrinem nazvaným Fibersol-2. Jedná se o rozpustnou vlákninu, která má mnohostranné využití, při potravinářských aplikacích neovlivňuje chuť výrobků ani u čirých nápojů nezpůsobuje zakalení. Velmi rychle se disperguje, poskytuje čiré roztoky, je vysoce rozpustná a stabilní za téměř všech podmínek. Fibersol-2 je zdrojem vlákniny s velmi nízkou viskozitou a velmi malou sladkostí, vykazuje značnou vaznost vody a zlepšuje texturální charakteristiky a objem výrobků. Oblasti použití zahrnují nápoje, zpracované potraviny, mléčné produkty, mražené dezerty, cukrářské výrobky, mléčné suplementy a řadu dalších. Fibersol-2 obsahuje minimálně 90 % vlákniny potravy na sušinu a je Orthodox Union certifikován jako košer a pareve. Preparát vykazuje prebiotický účinek, napomáhá udržovat na odpovídající úrovni sérový cholesterol, triacylglyceroly, hladinu krevní glukózy a střevní mikroflóry. Fibersol-2 byl Úřadem pro bezpečnost potravin Austrálie a Nového Zélandu (FSANZ) uznán jako vhodný zdroj potravní vlákniny (Application A491). Za bezpečné množství je pro lidskou spotřebu považováno 60 g v jedné aplikaci. Více informací na adrese.
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A