Slepice
Webinář: PROBIOTIKA JAKO ALTERNATIVA ANTIBIOTIK V PRODUKCI DRŮBEŽE
13.10.2021, Redakce APIC
Česká technologická platforma pro zemědělství ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby, v. v. i., Českou zemědělskou univerzitou Praha, Mendelovou univerzitou Brno a Výzkumným ústavem veterinárního lékařství, v. v. i. si Vás dovoluje pozvat na WEBINÁŘ.
Do ČR se vrátila ptačí chřipka, nové ohnisko je na Příbramsku
29.9.2021, Redakce APIC
V České republice bylo po více jak čtyřech měsících potvrzeno nové ohnisko ptačí chřipky. Nachází se v malochovu drůbeže v obci Trhové Dušníky na Příbramsku ve Středočeském kraji. Zdrojem nákazy jsou zřejmě volně žijící vodní ptáci.
Vyjádření chovatele nosnic k ohnisku ptačí chřipky
31.3.2021, Redakce APIC
V souvislosti s nákazovou situací, která od 18.3.2021 postihla Královéhradecko, zejména okolí Chlumce nad Cidlinou s nákazou H5N8 – ptačí chřipkou bylo vyhlášeno několikeré ohnisko této nákazy u chovu vodní drůbeže, kdy se drůbežárna Kosičky nacházela uprostřed těchto ohnisek.
Ptačí chřipka zasáhla chov 175 tisíc nosnic a další chov kachen, počet ohnisek ptačí chřipky v ČR vzrostl na 25
30.3.2021, Redakce APIC
V České republice byla potvrzena další dvě ohniska ptačí chřipky v komerčních chovech drůbeže.
Dvě ohniska ptačí chřipky v komerčních chovech v Královéhradeckém kraji
19.3.2021, Redakce APIC
V Královéhradeckém kraji byla potvrzena dvě nová ohniska aviární influenzy (ptačí chřipky).ccc
Komoditní karty DRŮBEŽÍ MASO rok 2021
18.3.2021, Redakce APIC
Komoditní karty podle jednotlivých měsíců.
Ptačí chřipka – aktuální informace
15.3.2021, Redakce APIC
Aktuality k současné situaci ptačí chřipky k 15. 3. 2021
Ohniska ptačí chřipky má stát pod kontrolou, není třeba se bát konzumace drůbežího masa či vajec
25.2.2021, Redakce APIC
Přestože v České republice i celé Evropě přibývá ohnisek ptačí chřipky v chovech i jejích případů u volně žijících ptáků, není důvod se obávat konzumace drůbežího masa, vajec, ani výrobků z nich. Tuzemský systém veterinárního dohledu nad bezpečností potravin je velmi důkladný. Dosud navíc není z ČR, ani ze zahraničí, znám případ, kdy by se člověk prokazatelně nakazil konzumací drůbežích produktů.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem