Výroba masa v prvním čtvrtletí u nás rostla
9.7.2007
Nejvyšší růst produkce zaznamenal podle statistiků Plzeňský kraj, byla o 15 procent masa vyšší ve srovnání s loňským rokem. Na trh dodali přes devět tisíc tun masa. Pokles evidovaly jihočeské podniky a další čtyři kraje. Přibližně pětinový propad nastal v Karlovarském kraji. Farmářům se tam nevedlo hlavně ve výrobě vepřového masa. Jeho odbyt se snížil o čtvrtinu.
Chovatelé v jižních Čechách dodali v prvních třech měsících 13 872 tun masa, proti loňsku téměř o dvě procenta méně. V republikovém měřítku skončili třetí, nejvíce masa odprodali farmáři ze Středočeského kraje, včetně Prahy a Jihomoravského kraje.
Chovatelé v jižních Čechách dodali v prvních třech měsících 13 872 tun masa, proti loňsku téměř o dvě procenta méně. V republikovém měřítku skončili třetí, nejvíce masa odprodali farmáři ze Středočeského kraje, včetně Prahy a Jihomoravského kraje.
Zdroj: agroweb
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A