Potraviny: od farmy po vidličku (statistická příručka)

31.5.2007

Evropská komise, GŘ pro zdraví a ochranu spotřebitele (DG Sanco) vydalo v roce 2006 pod ISBN 92-79-00429-8 publikaci (viz příloha), jejímž cílem je podat souhrnnou informaci o statistických údajích, které jsou v současné době k dispozici a týkají se potravinového řetězce. To umožní čtenářům udělat si představu o tom, jak se potravinový řetězec v Evropě vyvíjí. Uvedená publikace slouží jako přehled údajů dostupných o potravinách a potravinovém řetězci v Eurostatu. Údaje zde uvedené byly čerpány z databáze Eurostatu “Food” a to k 15. září 2005. Protože se tato databáze pravidelně aktualizuje, je možné, že současné hodnoty vytažené z databáze Eurostatu “Food” se budou lišit od hodnot uvedených v této publikaci.

Obsah publikace:

Úvod
1. Vstupy do potravinového řetězce
2. Primární produkce
3. Výroba potravin
4. Spotřeba potravin a zdraví
5. Hráči v potravinovém řetězci
Přílohy

Příloha: Food: From farm to fork statistics (pdf, 6 MB, 125 stran)

Evropská komise

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

23.11.
Počasí na den 23.11.
-3°C / 2°C

24.11.
Počasí na den 24.11.
1°C / 6°C

25.11.
Počasí na den 25.11.
2°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A