Potraviny: od farmy po vidličku (statistická příručka)

31.5.2007

Evropská komise, GŘ pro zdraví a ochranu spotřebitele (DG Sanco) vydalo v roce 2006 pod ISBN 92-79-00429-8 publikaci (viz příloha), jejímž cílem je podat souhrnnou informaci o statistických údajích, které jsou v současné době k dispozici a týkají se potravinového řetězce. To umožní čtenářům udělat si představu o tom, jak se potravinový řetězec v Evropě vyvíjí. Uvedená publikace slouží jako přehled údajů dostupných o potravinách a potravinovém řetězci v Eurostatu. Údaje zde uvedené byly čerpány z databáze Eurostatu “Food” a to k 15. září 2005. Protože se tato databáze pravidelně aktualizuje, je možné, že současné hodnoty vytažené z databáze Eurostatu “Food” se budou lišit od hodnot uvedených v této publikaci.

Obsah publikace:

Úvod
1. Vstupy do potravinového řetězce
2. Primární produkce
3. Výroba potravin
4. Spotřeba potravin a zdraví
5. Hráči v potravinovém řetězci
Přílohy

Příloha: Food: From farm to fork statistics (pdf, 6 MB, 125 stran)

Evropská komise

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR

5.2.2025

17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.02.
Počasí na den 21.02.
-6°C / 4°C

22.02.
Počasí na den 22.02.
-5°C / 4°C

23.02.
Počasí na den 23.02.
-4°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A