Redukce množství salmonel ve výkrmu drůbeže
9.5.2007
Cílem tohoto návrhu je, zabránit infekci drůbežího masa salmonelózními zárodky. Proto musejí členské státy EU prevalenci salmonel v početních stavech drůbeže zredukovat ještě před rokem 2011 na jedno procento nebo méně.
Od roku 2010 se uplatní na trhu EU pouze takové maso, které nebude ve 25 g vzorku obsahovat žádné salmonely. Pokud nebude tento požadavek splňovat, nebude možné maso uplatnit na trhu nebo bude z trhu staženo. V návrhu je v tomto ohledu zdůrazněna povinnost členských států kontinuálně kontrolovat pokrok ve směru dosažení cílové hodnoty.
Zákonný předpis bude nyní formálně schválen Evropskou komisí a nabude platnosti dnem 1. června 2007. Členské státy byly vyzvány, aby v průběhu 6 měsíců následujících po zveřejnění zákonného předpisu Evropskou komisí, vypracovaly a předložily národní kontrolní plány kontaminace výkrmu drůbeže salmonelami.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
Počasí
23.11.
-3°C / 2°C
24.11.
1°C / 6°C
25.11.
2°C / 7°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A