Seznam potravinářských předpisů ES – 1. část

13.4.2007

Následující seznam je určen k orientaci v legislativě EU a zahrnuje nejvýznamnější směrnice, nařízení, rozhodnutí, příp. doporučení týkající se bezpečnosti a jakosti potravin. Nejsou zahrnuty předpisy zaměřené na ekonomické záležitosti (cla, podpory, dovozní a vývozní licence a kvóty, jednotkové ceny apod.), kterých je velké množství, jsou velmi specifické a velmi často se mění. Seznam je rozdělen do dvou částí:

1. část: Horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin

2. část: Komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin

V každé této části jsou názvy vybraných předpisů uvedeny v tematicky uspořádaných přílohách (otevřít kliknutím).

Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány.

Plné znění předpisů (nyní již většinou i v češtině) lze najít v Úředním věstníku ES (Official Journal EC) v tištěné nebo elektronické formě

např. průběžně podle data vydání (od nejnovějších po r. 1998) nebo jednotlivě na základě znalosti čísla příslušného předpisu.

SEZNAM PŘEDPISŮ

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.12.
Počasí na den 21.12.
0°C / 3°C

22.12.
Počasí na den 22.12.
0°C / 5°C

23.12.
Počasí na den 23.12.
-2°C / 3°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A