Seznam potravinářských předpisů ES – 1. část
13.4.2007
1. část: Horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin
2. část: Komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin
V každé této části jsou názvy vybraných předpisů uvedeny v tematicky uspořádaných přílohách (otevřít kliknutím).
Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány.
Plné znění předpisů (nyní již většinou i v češtině) lze najít v Úředním věstníku ES (Official Journal EC) v tištěné nebo elektronické formě
např. průběžně podle data vydání (od nejnovějších po r. 1998) nebo jednotlivě na základě znalosti čísla příslušného předpisu.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem