Na veletrhu G + H se prezentovaly potraviny a nápoje, některé se značkou Klasa
2.4.2007
V expozici oficiální účasti z Dolního Rakouska se představilo devět dodavatelů pro segment Horeca. Technologické části veletrhu dominoval sortiment zařízení a vybavení pro velkokapacitní kuchyně, představila se i řada dodavatelů nábytku a interiérového vybavení restaurací i hotelů, dále specializovaný software, služby pro HORECA trh a zástupci dalších oborů. Samostatnou prezentaci čtyřiceti producentů vína uspořádal Vinařský fond ČR.
Na stánku největšího vystavovatele společnosti Makro byly obrovským magnetem prezentace tří kuchařských es. Šéfkuchaři Vito Mollica, Jiří Štift a Michal Göth jsou nejvýše hodnoceni nejen odbornou veřejností, ale i hosty našich restaurací v Maurerově výběru Grand restaurant. Své umění předvedli v prezentacích zaměřených na úpravu ryb a darů moře, italskou kuchyni a přípravu zážitkové gastronomie. Všichni tři se shodli, že tím úplně nejdůležitějším jsou kvalitní suroviny, protože do špičkové kuchyně patří jen špičkové ingredience.
Odborný doprovodný program zahrnoval mimo jiné i seminář Podpora rozvoje podnikatelského prostředí, vzdělávání podnikatelů a zvyšování kvality poskytovaných služeb v cestovním ruchu. V rámci veletrhu proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků prestižních soutěží Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2007 a Grand Prix VINEX 2007.
Součástí veletrhu G + H bylo třídenní finále 13. ročníku soutěže Gastro junior Brno 2007 – Nowaco Cup pořádané jako Mezinárodní mistrovství ČR mladých odborníků v gastronomii. Na pódiu pavilonu C představilo 94 studentů odborných škol v oborech kuchař, číšník a cukrář z celé České republiky i zahraničí.
Na stánku největšího vystavovatele společnosti Makro byly obrovským magnetem prezentace tří kuchařských es. Šéfkuchaři Vito Mollica, Jiří Štift a Michal Göth jsou nejvýše hodnoceni nejen odbornou veřejností, ale i hosty našich restaurací v Maurerově výběru Grand restaurant. Své umění předvedli v prezentacích zaměřených na úpravu ryb a darů moře, italskou kuchyni a přípravu zážitkové gastronomie. Všichni tři se shodli, že tím úplně nejdůležitějším jsou kvalitní suroviny, protože do špičkové kuchyně patří jen špičkové ingredience.
Odborný doprovodný program zahrnoval mimo jiné i seminář Podpora rozvoje podnikatelského prostředí, vzdělávání podnikatelů a zvyšování kvality poskytovaných služeb v cestovním ruchu. V rámci veletrhu proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků prestižních soutěží Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2007 a Grand Prix VINEX 2007.
Součástí veletrhu G + H bylo třídenní finále 13. ročníku soutěže Gastro junior Brno 2007 – Nowaco Cup pořádané jako Mezinárodní mistrovství ČR mladých odborníků v gastronomii. Na pódiu pavilonu C představilo 94 studentů odborných škol v oborech kuchař, číšník a cukrář z celé České republiky i zahraničí.
Zdroj: agroweb
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A