Cukry podporují užitkovost dojnic
28.3.2007
Typická krmná dávka pro dojnic obsahuje mén než 3 % cukru protože zrniny mají nízký obsah cukrů a siláže mají cukr fermentovaný na organické kyseliny, které siláž konzervují. Doplněk cukru podporuje dodávku energie bakteriím v bachoru ve správnou dobu při trávení škrobu a vlákniny a zvyšuje se nutriční hrkota. Cukry zvyšují příjem krmiva, stravitelnost vlákniny produkci mikrobiálního proteinu.
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Slintavka a kulhavka - aktuální informace
26.3.2025
Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.
Počasí
18.04.
11°C / 18°C
19.04.
9°C / 18°C
20.04.
10°C / 20°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A