Insect Management for Food Storage and Processing
22.3.2007
AACC vydává novou publikaci s názvem Insect Management for Food Storage and Processing, věnovanou ochraně skladovaných a zpracovávaných plodin před škodlivým hmyzem (Jerry W. HEAPS, 248 stran, ISBN 1-891127-46-2, 169 USD). Jedná se o druhé, aktualizované, kompletně přepracované vydání s novými kapitolami na téma kontrolní techniky, systém ochrany před hmyzem v maloobchodě, environmentální manipulace (teplo, chlad, modifikovaná atmosféra, ionizace aj.) k regulaci škůdců a vědecký výzkum v oblasti integrované ochrany proti škůdcům (Integrated pest management, IPM) a příslušné techniky. Jsou popsány běžné i zcela neobvyklé druhy škodlivého hmyzu a široce diskutovány chemické i nechemické způsoby boje proti škodlivému hmyzu. Více informací na adrese
World Grain, 24, 2006, č. 12, s. 50
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem