Informace poskytované Vědeckým výborem pro potraviny v ČR
18.2.2007
Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPŘ), které je složkou Státního zdravotního ústavu v Praze (SZÚ), poskytuje zázemí pro “Vědecký výbor pro potraviny” (VVP). Ten funguje jako jedna ze složek systému zajištění bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin v ČR.
VVP vypracovává celou řadu dokumentů na aktuální téma a tyto uveřejňuje na internetových stránkách CHPŘ. Dokumenty, které se tvoří od roku 2003, mají různý charakter. Jde o studie, stanoviska, průzkumy názorů veřejnosti aj.
V roce 2007 publikoval VVP následující informační zdroje (stanoviska a informace):
* Probiotika a startovací kultury (4. 1. 2007)
* Fytosteroly v potravinách nového typu (PNT) (5. 1. 2007)
* Doplňky stravy a PNT (23. 1. 2007)
* PNT: postup ověřování historie užití potraviny nebo složky potravin mimo ČR (23. 1. 2007)
* Probiotika a startovací kultury (4. 1. 2007)
* Fytosteroly v potravinách nového typu (PNT) (5. 1. 2007)
* Doplňky stravy a PNT (23. 1. 2007)
* PNT: postup ověřování historie užití potraviny nebo složky potravin mimo ČR (23. 1. 2007)
Pozn.: V dokumentu, který informuje o systému zajištění bezpečnosti potravin v ČR, není uvedenVědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva (VVGMPK), který vznikl 30. 6. 2005.
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem