Informace poskytované Vědeckým výborem pro potraviny v ČR

18.2.2007

Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPŘ), které je složkou Státního zdravotního ústavu v Praze (SZÚ), poskytuje zázemí pro “Vědecký výbor pro potraviny” (VVP). Ten funguje jako jedna ze složek systému zajištění bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin v ČR. VVP vypracovává celou řadu dokumentů na aktuální téma a tyto uveřejňuje na internetových stránkách CHPŘ. Dokumenty, které se tvoří od roku 2003, mají různý charakter. Jde o studie, stanoviska, průzkumy názorů veřejnosti aj. V roce 2007 publikoval VVP následující informační zdroje (stanoviska a informace):
* Probiotika a startovací kultury (4. 1. 2007)
* Fytosteroly v potravinách nového typu (PNT) (5. 1. 2007)
* Doplňky stravy a PNT (23. 1. 2007)
* PNT: postup ověřování historie užití potraviny nebo složky potravin mimo ČR (23. 1. 2007)

CHPŘ/VVP

Pozn.: V dokumentu, který informuje o systému zajištění bezpečnosti potravin v ČR, není uvedenVědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva (VVGMPK), který vznikl 30. 6. 2005.

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Slintavka a kulhavka - aktuální informace

26.3.2025

Aktuální informace o vývoji nákazové situace v souvislosti se slintavkou a kulhavkou.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

17.04.
Počasí na den 17.04.
12°C / 23°C

18.04.
Počasí na den 18.04.
11°C / 18°C

19.04.
Počasí na den 19.04.
9°C / 18°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A