Informace poskytované Vědeckým výborem pro potraviny v ČR

18.2.2007

Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPŘ), které je složkou Státního zdravotního ústavu v Praze (SZÚ), poskytuje zázemí pro “Vědecký výbor pro potraviny” (VVP). Ten funguje jako jedna ze složek systému zajištění bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin v ČR. VVP vypracovává celou řadu dokumentů na aktuální téma a tyto uveřejňuje na internetových stránkách CHPŘ. Dokumenty, které se tvoří od roku 2003, mají různý charakter. Jde o studie, stanoviska, průzkumy názorů veřejnosti aj. V roce 2007 publikoval VVP následující informační zdroje (stanoviska a informace):
* Probiotika a startovací kultury (4. 1. 2007)
* Fytosteroly v potravinách nového typu (PNT) (5. 1. 2007)
* Doplňky stravy a PNT (23. 1. 2007)
* PNT: postup ověřování historie užití potraviny nebo složky potravin mimo ČR (23. 1. 2007)

CHPŘ/VVP

Pozn.: V dokumentu, který informuje o systému zajištění bezpečnosti potravin v ČR, není uvedenVědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva (VVGMPK), který vznikl 30. 6. 2005.

Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

21.12.
Počasí na den 21.12.
0°C / 3°C

22.12.
Počasí na den 22.12.
0°C / 5°C

23.12.
Počasí na den 23.12.
-2°C / 3°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A