Kdy je mikrobiální kultura aditivem
9.2.2007
Podle návrhu EFSA by mikrobiální kultury používané v počáteční fázi při výrobě sýrů, jogurtů nebo suchých uzenin neměly být považovány za aditiva. Aditivy by neměly být ani kultury aplikované na povrch zrajících sýrů, které těmto výrobkům dodávají charakteristické vlastnosti. Za aditiva by však měly být považovány kultury používané kvůli technologickému efektu jako je konzervace – např. na syrových nebo tepelně ošetřených masech či mořských produktech. Pokud je kultura přidána, ale neplní technologickou funkci (např. probiotické kultury přidávané do jogurtů a mléčných nápojů), nemá být aditivem.
EU Food Law, 2007, 285, s. 11 Další informace:Summary Record of Standing Committee on the Food Chain and Animal Healtrh (Brusel 14. 12. 2006
EU Food Law, 2007, 285, s. 11 Další informace:
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem