Nejnovější zdroje proteinu pro dojnice

22.9.2006

Využití rostlinných proteinových zdrojů závisí na ceně, dostupnosti, obsahu živin a jeho proměnlivosti, na rozložitelnosti proteinu, chutnosti, přítomnosti nežádoucích složek, možnostech skladování a manipulovatelnosti. Stále větší pozornost se věnuje kvalitě rostlinných zdrojů, která se srovnává s kvalitou sójového šrotu. Sójový šrot s obsahem 44 nebo 48 % hrubého proteinu, se může použít jako jediný zdroj proteinu v krmivech pro dojnice. Dalším rostlinným zdrojem proteinu pro dojnice je řada kukuřičných vedlejších produktů a dalších krmiv jako jsou: - sušené obilní výpalky jako vedlejší produkty z výroby etanolu - sušené výpalky jako vedlejší produkty z lihovarského průmyslu - kukuřičný glutenový škrob jako vedlejší produkt při výrobě škrobu a oleje pro lidskou spotřebu - vlhké pivovarské mláto jako vedlejší produkt pivovarského průmyslu - hrachy. Hrachy jsou pro dojnice chutné krmivo, které není potřeba před zkrmováním upravovat. Nebyl stanoven horní limit pro jejich zařazení do krmných dávek.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

09.01.
Počasí na den 09.01.
0°C / 6°C

10.01.
Počasí na den 10.01.
-4°C / 2°C

11.01.
Počasí na den 11.01.
-6°C / -1°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A