Test na salmonelu schválen AOAC
23.8.2006
AOAC Researsch Institute (Výzkumný ústav Asociace analytických společenství, vědecká společnost zaměřená na tvorbu excelentních programů pro validace) certifikovala nový test na salmonelu. Rychlý test na salmonelu Strategic Diagnostics' (SDI's) RapidChek Select Salmonella byl schválen pro použití u syrového masa, syrové drůbeže, lahůdkových masných výrobků, tekutých vajec a odpadních vod ze zpracování drůbeže. Schválení AOAC bylo uděleno těsně před prezentací metody na výročním zasedání Společnosti pro bezpečnost potravin (IAFP) v Calgary v dnech 13.–16. srpna. Rychlý test na salmonelu má řadu předností před srovnatelnými metodami, včetně jednoduché přípravy patentovaných médií obohacených fágy či menšího počtu potřebných kroků. Salmonela představuje ve Velké Británii po kampylobakteru druhou nejběžnější příčinu alimentárních onemocnění, a výrobci potravin vyžadují stále přesnější testovací metody pro zajištění účinné kontroly a monitorování těchto bakterií ve svých výrobcích. V USA každoročně onemocní salmonelózou průměrně 1,4 mil. lidí, z nichž 95 % případů je zapříčiněno konzumací kontaminovaných potravin. Více informací na adrese
http://www.fdin.co.uk/news/index.php
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Tento projekt je podporován
Novinky
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
» více
Sledujte TV APIC
Počasí
23.11.
-3°C / 2°C
24.11.
1°C / 6°C
25.11.
2°C / 7°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A