Kozy
Počty koz ve světě stále rostou
4.4.2007, redakce APIC
Kozí mléko spolu s kravským, ovčím, buvolím, velbloudím, zebuovým, sobím a jiných přežvýkavců patří mezi mléka označovaná jako kaseinová. V celkovém obsahu bílkovin tvoří kasein více než tři čtvrtiny. Tím se liší od mlék albuminových, která produkují masožravci, všežravci a býložravci s jednoduchým žaludkem. Význam kozího mléka se odráží v rostoucím počtu koz chovaných u nás i ve světě.
Celkem 1 položka
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"
14.11.2024
Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.
Počasí
20.11.
-2°C / 4°C
21.11.
-4°C / 1°C
22.11.
-5°C / 1°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A