Zlepšením školení přispět k bezpečnosti potravin

12.7.2006

Evropská komise připravuje „Bílou knihu“ – dokument týkající se zdokonalení systémů školení ("Better Training for Safer Food") s cílem, aby potraviny byly bezpečnější. Má být vydána v druhé polovině roku 2006. Tato iniciativa se má zaměřit na zajišťující školení personálu v organizacích zajišťujících dozor nad potravinami v členských zemích i ve třetích zemích vyvážejících do EU, a sice především z hlediska legislativy a správných praktik. Má být zahrnuta oblast bezpečnosti potravin, krmiv, welfare a zdraví zvířat a zdraví rostlin. Cílem je zabraňovat podvodným a nevyhovujícím praktikám. Školením má být pověřena některá z existujících exekutivních agentur. Vychází se z čl. 51 nařízení 882/2004/ES o úřední kontrole. Výsledkem má být jednotnější, objektivnější a přiměřenější způsob provádění kontrol. Zatím byl vyhlášen program školení pro r. 2005 a 2006 zahrnující tato témata: - HACCP, - vedlejší živočišné produkty, - doklady při dovozu potravin, - ptačí chřipka, - dovoz ovoce a zeleniny.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

05.01.
Počasí na den 05.01.
-3°C / 1°C

06.01.
Počasí na den 06.01.
2°C / 6°C

07.01.
Počasí na den 07.01.
0°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A