Suchdolský Jeník už zraje

21.6.2006

Jeníkovi jsou teprve dva měsíce a jako správný ležák musí zrát alespoň šest týdnů, tak si ještě ve zdejší laboratoři poleží přes prázdniny. Napoprvé studenti uvařili pod vedením zkušeného sládka Ladislava Chládka pět set litrů piva. Suchdolský minipivovar je už dvaadvacátým pivovarem, který pan Chládek vyprojektoval, navrhoval třeba pět a půl kilometru dlouhé pivní vedení se 174 výčepními kohouty v Sazka Areně nebo Novoměstský pivovar. Školní pivní laboratoř zabírá půlku haly. Uprostřed místnosti se nacházejí dvě mosazné varny, které by mohly po prázdninách zásobit pípy až pěti restaurací univerzitního areálu. Vaří se z plzeňského a bavorského sladu. Studenti chtějí rovněž dělat ekologické pivo z ekologicky pěstovaných surovin, Vánoce by rádi uvítali devatenáctistupňovým speciálem, v plánu je i tmavé pivo.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

22.11.
Počasí na den 22.11.
-5°C / 1°C

23.11.
Počasí na den 23.11.
-3°C / 2°C

24.11.
Počasí na den 24.11.
1°C / 5°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A