Mytí vajec možná bude v EU doporučeno
7.6.2006
EFSA na základě zpráv z jiných zemí uvádí, že mytí vajec může přispět k prevenci kontaminace potraviny a onemocnění lidí salmonelozou. Podle odborníků přes bezpečné potraviny je však potřeba další průzkum v této oblasti a doporučuje se, aby se EFSA zabývala vývojem nejlepšího postupu pro mytí vajec při zohlednění požadavků na bezpečné potraviny. Dále je nutné testovat postupy následující po umytí a ověřit např. vliv olejování a podmínek skladování na umytá vejce. Budou podporovány nové technologie dekontaminace vnějšího povrchu skořápky bez poškození její celistvosti.
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem
Novinky
Debata o směřování zemědělství a potravinářství v ČR
5.2.2025
17. února 2025 od 9:00 - Koloseum Liberec
Počasí
21.02.
-6°C / 4°C
22.02.
-5°C / 4°C
23.02.
-4°C / 5°C
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A