Potraviny bez lepku a laktózy
5.6.2006
Společnost Coop uvedla na švýcarský trh novou řadu výrobků, protože okolo 20 % obyvatelstva trpí nesnášenlivostí některé složky potravin nebo alergií. Novou ucelenou řadu výrobků s označením „Free From“ nabízí Coop jako první maloobchodní společnost ve Švýcarsku. Specifický sortiment výrobků neobsahujících lepek a mléčný cukr – laktózu přesně splňuje požadavky osob trpících intolerancí těchto dvou potravinových složek. Maloobchodní prodejny nabízejí nový sortiment výrobků s výbornou snášenlivostí – 17 výrobků bez obsahu laktózy a 12 druhů bezlepkových výrobků pod obchodní značkou „DS Food“.
Sortiment výrobků neobsahujících laktózu zahrnuje mléko a mléčné výrobky jako jsou šlehačka, jogurty, tvaroh, čokoládové nápoje, čerstvé sýry a mozarella, ale také hotové zapékané müsli a zmrzliny. Paleta bezlepkových výrobků zahrnuje toastový chléb, sušenky, mouku, křehké chleby, různé druhy těstovin, hotové tortellini a pizzu. Všechny ostatní výrobky určené osobám s intolerancí a potravinovou alergií nesou označení „Free From“ v jednotném designu obalů. V příštích pěti letech by tato řada výrobků měla postupně rozrůst až na 100 druhů. Coop očekává v prvním roce uvedení na trh obrat ve výši 10 milionů, ve střednědobém horizontu 30 až 50 milionů CHF.
Zdroj: uzpi
Regionální potravina
Projekt Ministerstva zemědělství
Krajské informační středisko
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Libereckého kraje
Projekt KIS LK je podporován Ministerstvem zemědělství České republiky a Libereckým krajem