Strategie udržitelnosti potravinářského průmyslu

26.5.2006

Ministerstvo pro životní prostředí, potraviny a rozvoj venkova ve Velké Británii (Department for Environment, Food and Rural Affairs, DEFRA) uveřejnilo dne 26. dubna 2006 dokument pod názvem “Food Industry Sustainability Strategy (FISS)” (Strategie udržitelnosti potravinářského průmyslu). FISS uvádí, jak přijetí nejlepších praktik ve velkém napomáhá k dosažení udržitelného rozvoje v průmyslu potravin a nápojů. Strategie obsahuje všechny tři pilíře udržitelnosti – ekonomický, sociální a ekologický. Na poli životního prostředí se práce zaměřuje na energetiku, změnu klimatu, vodu, odpady a přepravu potravin (viz str. 30–56). Britská federace výrobců potravin a nápojů (FDF) bude hovořit o uvedené strategii na schůzi Výboru pro životní prostředí CIAA (Evropské federace výrobců potravin a nápojů), která se uskuteční dne 8. června 2006 v Praze. Diskutovat se bude i o možnostech využití zkušeností z Velké Británie v ostatních zemích EU.
Zdroj: uzpi
Autor: redakce APIC

Tento projekt je podporován

Ministerstvo Zemědělství

Liberecký kraj

Novinky

Pozvánka na webinář pro školitele o ochraně rostlin na téma „Aktuality v ochraně rostlin pro odborné školitele"

14.11.2024

Datum akce: 27. 11. 2024 9:00 - 12:00 Ústav zemědělské ekonomiky a informací ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství pořádají online webinář prostřednictvím platformy MS Teams dne 27. 11. 2024 od 9 do 12 hodin.

» více

Sledujte TV APIC

TV APIC

Počasí

23.11.
Počasí na den 23.11.
-3°C / 2°C

24.11.
Počasí na den 24.11.
1°C / 6°C

25.11.
Počasí na den 25.11.
2°C / 7°C

INTERREG

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Iniciativy Spolecenství INTERREG III A